GENEA FORUM -

- Terug -


 GENEA FORUM Forumindex
 FAQFAQ   ZoekenZoeken   GebruikerslijstGebruikerslijst   GebruikersgroepenGebruikersgroepen   RegistrerenRegistreren 
 ProfielProfiel   Log in om je privéberichten te bekijkenLog in om je privéberichten te bekijken   InloggenInloggen 

"Genealogie voor beginners" te Thorn

 
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren     GENEA FORUM Forumindex :: Genealogische aankondigingen
Vorige onderwerp :: Volgende onderwerp  
Auteur Bericht
Ads


Geplaatst: 22-01-2018 12:22     Onderwerp: Ads

Terug naar boven
Administrator
Site Admin
Site Admin


Geregistreerd op: 01 Okt 2010
Berichten: 45

BerichtGeplaatst: 23-10-2010 11:43     Onderwerp: "Genealogie voor beginners" te Thorn Reageren met citaat

PERSBERICHT

CURSUS “STAMBOOMONDERZOEK VOOR BEGINNERS”

Wilt u ook in uw stamboom klimmen? Wij reiken u een ladder aan!

In de studiezaal van het Regionaal Historisch Informatie- en Documentatiecentrum (RHIDOC) in het voormalige gemeentehuis van Thorn, Wijngaard 8, start op dinsdag 2 november 2010 een cursus “Stamboomonderzoek voor beginners” of deftiger gezegd “Genealogie voor beginners”. Deze plaats is vooral gekozen omdat er gewerkt kan worden met kopieën van registers van de burgerlijke stand, doop-, trouw- en overlijdensregisters van de parochies, bevolkingslijsten, ook wel genoemd de volkstellingen van de Fransen uit 1796, notariële akten, overdrachtsakten e.d. en processtukken van de schepenbanken van vóór 1800, een leuke historische en genealogische handbibliotheek, allerlei tijdschriften, enz. De bedoeling van deze cursus is beginners op weg te helpen in het moeilijke gebied tussen Weert – Roermond – Maaseik en omgeving. In dit gebied zijn immers niet alleen landsgrenzen verschoven, maar werden ook gemeentes en/of parochies verknipt. Fusies zijn geen probleem. Voor plaatsen verderaf zal alles iets minder concreet zijn, maar de te volgen weg zal ook daar getoond worden. Er zal over de landsgrenzen heen gekeken worden.

Het is een cursus voor beginners, voor zoekers die de weg nog onvoldoende kennen of afgeschrikt worden door het onbekende. Hoe moet je beginnen? Kan je dat oud geschrift wel lezen? Moet je Latijn kennen of Frans? Welke fouten moet je vooral vermijden? Hoe moet je alles noteren? Voor de deelnemers zal een handleiding worden opgesteld. Let wel: het is geen cursus oud- schrift. Ervaren stamboomklimmers kunnen er nog weinig bijleren.

Cursusleider is de heer Thieu Wieërs uit Geistingen, bestuurslid van de Geschied- en Heemkundige Kring “Het Land van Thorn”, die op het gebied van stamboomonderzoek en geschiedvorsing zijn sporen heeft verdiend.

De lesavonden zijn vastgesteld op: dinsdag 2 november; dinsdag 9 november; dinsdag 23 november; dinsdag 30 november en dinsdag 14 december. De lessen beginnen om 19.45 uur en worden beëindigd om 21.30 uur, onderbroken door een pauze van 15 minuten. Er blijft dan nog iedere avond een half uur voor een napraatje tot 22.00 uur.

In de studiezaal is plaats voor maximaal 10 personen. Het is daarom zaak dat eventuele liefhebbers voor de cursus zich zo spoedig mogelijk aanmelden bij de beheerder van het RHIDOC, Peter Roost, telefonisch bereikbaar onder nummer 0475-565132 of op dinsdag, woensdag en donderdag onder nummer 0475-399760 (RHIDOC). Het lesgeld bedraagt € 30,00 te voldoen tijdens de eerste lesavond aan de cursusleider.

In dit verband kan verder nog medegedeeld worden dat de studiezaal van het RHIDOC elke dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00 uur tot 16.15 uur geopend is voor bezoekers.

_________________
Administrator.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Berichten van afgelopen:   
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren     GENEA FORUM Forumindex :: Genealogische aankondigingen Tijden zijn in GMT + 1 uur
Pagina 1 van 1

 
Ga naar:  
Je mag geen nieuwe onderwerpen plaatsen in dit subforum
Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Je mag je berichten niet bewerken in dit subforum
Je mag je berichten niet verwijderen in dit subforum
Je mag niet stemmen in polls in dit subforum

Genea-WebPagina
Web Analytics


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group Vertaling door Lennart Goosens. - Glass Template Created by DoubleJ(Jan Jaap)

Abuse - Report Abuse - TOS & Privacy.
Powered by forumup.be gratis forum, maak/open eigen forum! Created by Hyarbor & Qooqoa

Page generation time: 0.113